recept

4 pers .800 g hjortfile. 200 g kantareller. 1 liten gul lök, hackad.1 röd paprika, strimlad. 2 dl viltfond. 3 dl grädde. 4 msk messmör.. maizena express ljus.. salt o peppar.. ev en skvätt konjak.. 1stycka åtta medaljonger av filen.2.bryn dem i smör och krydda med salt o peppar.3.stek klara i ungn cirka sex minuter i 180 grader.4.stek kantarellerna, löken o paprikan i smör. krydda med salt o peppar.5.koka upp fonden ochgrädden. red medmaizena o salt o peppar.6.smaka av med messmöret och eventuelt lite konjak. låt såsen koka cirka 5 minuter. servera med smörkokta sockerärtor o persiljestekt kulpotatis..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0