massage till hund

ordentlig massage med jämna mellanrum,också utanför jaktsesången,ger hunden en smidig muskelaratur.
det är lika dant med stretching.resultatet blir en starkare o mer motstondskraftig kropp.där hittar du ingen skillnad
mellan människor o hundars kroppar.orsaker till muskel,led o skelettskador,för lite motion,ensidig träning
dåligt uppvärmd före ansträngning,bara koppel promenader under lågsäsång, bara hårda underlag,som asfalt
och fel matransoner,fel energimängd i fodret.tipps.. lär dig masera hund riktigt,det fins tipps o tareda på,annars
hör med en kunnig persson.

kallrökt hälleflundra med örtägg o permesan

200 g kallrökt hälleflundra, tunt skivad
80 g hyvlad parmesan
1 msk hackad persilja
1 msk hackad basilika
1 msk hackad dill
3 msk philadelphiaost
1 förpackning sallad skott
salt o peppar.
hacka persiljan, basilika o dill.mixa örterna med philadelpiaosten.hyvla parmesanen.forma örtkrämen
 till små ägg. lägg upp hälleflundran på tallrik med lite salladskott o ett örtägg. salt över hyvlad permesan.

rådjursfile med vitpepparchockad gräddsås

4 pers
800 g rådjursytterfile
smör till stekningen
2 dl viltfond
3 dl grädde
2 msk svartvinbärsgele
maizena express ljus
1 dl hel vitpeppar
bryn rådjursfilen runt om krydda med salt o peppar.stek klar i ugn i 150 g ca 10-15 min före tranchering.
såsen.koka upp fånden grädden o gelen, red med maizan express ljus.smaka av med salt o peppar koka ca 5 min
före servering hälls såsen i en mixer, tillsätt vitpeppar, mixa några sekunder, fin smak av vitpeppar.
sila såsen o servera med kokta morötter o broccoli till samt pressad potatis,rårörd lingon eller gele.

baconlindade gåsbröst med gräddkokta grönsaker

4 pers.
2 gåsbröst
150 gbacon
2 dl grädde
1 l blandade grönsaker
skär bröstbitarna på längden.salta, peppra o linda bacon runt köttet o fäst med tandpetare.
bryn köttet försiktigt runt om o efterstek i ungn på låg temp 75-110 grader
till en innetemp på 63 grader.skär grönsakerna i jämna bitar o koka dem i grädde.
skiva upp baconrullarna o servera med grönsaker

tipps på marinader.

färsk annanasjuice blandad med rivet citronskal

cirronskal,krossad vitlök och hackad röd chilipeppar

rött vin,tranbärsjuice o krossade enbär

apelsinjuice,limejuice,krossad peppar ,koriander o hackad röd chilipeppar

rött vin,kanelstång o krossade kryddneijlikor

sherryvinäger, olja, timjan,salvia, o lagerblad

rött vin,rosmarin o mejram

balsamvinäger,olja, timjan,oregano,dragon o dijonsenap

RSS 2.0