tipps med steken

ibland har man lite dålig fantasi när man gör en vanlig stek.man gör det där vanliga salt o peppar,eller
någon grillkrydda,bryner på o sen in i ung.ett ganska enkelt tipps på hur man kan få lite annan smak
på steken.ta några klyfftor med vitlök,skär i mindre bitar av vitlöken,småbitar.sen sticker du in kniven
i steken,lite djupare hål ca 5 hål per sida på en stek på ett kg, sen trycker du in vitlöksklyffterna i hålen på steken
så att dom knappt blir synliga,sen bryn du på steken så att porerna stängs på köttet,så att vättskan blir kvar.
man kan även ta krydd ost eller krydd smör istället för vitlök.köttet tar åt sig kanon av det du stoppar in i köttet

ciderbräserad kotlett med äpple o steklök 4 pers

250 g röd eller gul steklök
600 g kotlett benfri skivad
2 msk smör  eller margarin
salt o peppar
2 dl äppelcider, helst torr
1 dl matgrädde 15%
2 tsk majsstärkelse
2 äpplen elise
150 g sockerärter
skala löken, bryn köttet o löken i matfettet, krydda med salt o peppar,häll på cider o koka sakta under lock
i c.a 7-8 min. luft upp kött o lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie.häll matlagningsgrädden i pannan
o låt det koka ihop några min.red med majsstärkelse utrört med vatten. smaka av såsen me salt o peppar.
kärna ur o tärna äpplerna.dela sockerärtorna på längden.lägg kött,lök,äpplen o sockerärter i såsen o koka upp.
servera med rostade rotfrukter eller potatispure

RSS 2.0