ciderbräserad kotlett med äpple o steklök 4 pers
250 g röd eller gul steklök
600 g kotlett benfri skivad
2 msk smör eller margarin
salt o peppar
2 dl äppelcider, helst torr
1 dl matgrädde 15%
2 tsk majsstärkelse
2 äpplen elise
150 g sockerärter
skala löken, bryn köttet o löken i matfettet, krydda med salt o peppar,häll på cider o koka sakta under lock
i c.a 7-8 min. luft upp kött o lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie.häll matlagningsgrädden i pannan
o låt det koka ihop några min.red med majsstärkelse utrört med vatten. smaka av såsen me salt o peppar.
kärna ur o tärna äpplerna.dela sockerärtorna på längden.lägg kött,lök,äpplen o sockerärter i såsen o koka upp.
servera med rostade rotfrukter eller potatispure
600 g kotlett benfri skivad
2 msk smör eller margarin
salt o peppar
2 dl äppelcider, helst torr
1 dl matgrädde 15%
2 tsk majsstärkelse
2 äpplen elise
150 g sockerärter
skala löken, bryn köttet o löken i matfettet, krydda med salt o peppar,häll på cider o koka sakta under lock
i c.a 7-8 min. luft upp kött o lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie.häll matlagningsgrädden i pannan
o låt det koka ihop några min.red med majsstärkelse utrört med vatten. smaka av såsen me salt o peppar.
kärna ur o tärna äpplerna.dela sockerärtorna på längden.lägg kött,lök,äpplen o sockerärter i såsen o koka upp.
servera med rostade rotfrukter eller potatispure
Kommentarer
Trackback