rådjursfile med vitpepparchockad gräddsås
4 pers
800 g rådjursytterfile
smör till stekningen
2 dl viltfond
3 dl grädde
2 msk svartvinbärsgele
maizena express ljus
1 dl hel vitpeppar
bryn rådjursfilen runt om krydda med salt o peppar.stek klar i ugn i 150 g ca 10-15 min före tranchering.
såsen.koka upp fånden grädden o gelen, red med maizan express ljus.smaka av med salt o peppar koka ca 5 min
före servering hälls såsen i en mixer, tillsätt vitpeppar, mixa några sekunder, fin smak av vitpeppar.
sila såsen o servera med kokta morötter o broccoli till samt pressad potatis,rårörd lingon eller gele.
800 g rådjursytterfile
smör till stekningen
2 dl viltfond
3 dl grädde
2 msk svartvinbärsgele
maizena express ljus
1 dl hel vitpeppar
bryn rådjursfilen runt om krydda med salt o peppar.stek klar i ugn i 150 g ca 10-15 min före tranchering.
såsen.koka upp fånden grädden o gelen, red med maizan express ljus.smaka av med salt o peppar koka ca 5 min
före servering hälls såsen i en mixer, tillsätt vitpeppar, mixa några sekunder, fin smak av vitpeppar.
sila såsen o servera med kokta morötter o broccoli till samt pressad potatis,rårörd lingon eller gele.
Kommentarer
Trackback