prova detta

Wok på marinerad bäver

4 personer

600 g strimlat bäverkött
1 dl soja
2 msk flytande honung
2 msk röd vinäger
2 msk rostade sesamfrön
1/2 dl olivolja
1 kg strimlade grönsaker i blandade färger
salt, peppar

Marinera bäverköttet i sesam, vinäger, honung och soja i en timme. Sila av marinaden i en skål,
woka sedan köttet och fortsätt med grönsakerna, du kan krydda grönsakerna med marinaden efter smak.
Blanda allt till en färgsprakande måltid. Jasminris eller nudlar passar bra till.


enskottsvapen.licens

när det gäller enskottsvapen beviljas tillstånd endast till den som bedriver omfattande jakt eller fångst.när du
ansöker om licens kräver polisen att värksamheten dokumenteras o att grytjakt,jakt med ställande hund eller
fällfångst bör ha bedrivits på egen eller upplåten mark under åtminståne tre jaktsesånger.till din licensansökan
ska du därför alltid bifoga en nogran redogörelse för det årliga jaktresultatet under dessa jaktsesonger o du
måste då veta att din verksamhet endast betraktas som omfattande om du kan styrka att ditt genomsnittresultat
är minst fem större djur(räv o grävling) alternativt tio mindre djur(till exempel mink) + en staka större djur.
kan du inte styrka detta fångresultat äe det ingen ide att söka licens.

under ripjakten

har fått följa med en ripjägare som har två hundar som skall jagas in.det här är hans sett på lite ordning på hund
var alldrig arg på hunden,men spela arg,ibland rysligt arg.var säker i dina handlingar,det ger en säker hund.
ställ successivt högre krav på hunden,den växer när den väl klarar dem.om du jobbar med krav o gör det rätt
när hunden är ett till två år,blir resten ett rent nöje.sådan husse/matte,sådan hund,det stämmer oftast.stå rak
ryggad när du kommenderar en hund.träna dressyr i korta pass,men järna fler gånger per dag.jaktträna i
korta släpp,10-20 min är lagom.att markera sin ledarställning gentemot hunden då o då är alldrig fel.en stående
fågelhund skall klara apportering vid två år.inte minst av etiska skäl.apport är alltid ett lydnadsmoment,inte
en lek.markera ordentligt vad som är rätt o vad som är fel redan från början.styr unghundens revieringar med
din marschrikning,stå inte o vifta me armarna o skrik.hundar som går ur hand(söker för stort) bör kopplas
o dresseras med inrikning på kontaktövningar.

tipps med steken

ibland har man lite dålig fantasi när man gör en vanlig stek.man gör det där vanliga salt o peppar,eller
någon grillkrydda,bryner på o sen in i ung.ett ganska enkelt tipps på hur man kan få lite annan smak
på steken.ta några klyfftor med vitlök,skär i mindre bitar av vitlöken,småbitar.sen sticker du in kniven
i steken,lite djupare hål ca 5 hål per sida på en stek på ett kg, sen trycker du in vitlöksklyffterna i hålen på steken
så att dom knappt blir synliga,sen bryn du på steken så att porerna stängs på köttet,så att vättskan blir kvar.
man kan även ta krydd ost eller krydd smör istället för vitlök.köttet tar åt sig kanon av det du stoppar in i köttet

ciderbräserad kotlett med äpple o steklök 4 pers

250 g röd eller gul steklök
600 g kotlett benfri skivad
2 msk smör  eller margarin
salt o peppar
2 dl äppelcider, helst torr
1 dl matgrädde 15%
2 tsk majsstärkelse
2 äpplen elise
150 g sockerärter
skala löken, bryn köttet o löken i matfettet, krydda med salt o peppar,häll på cider o koka sakta under lock
i c.a 7-8 min. luft upp kött o lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie.häll matlagningsgrädden i pannan
o låt det koka ihop några min.red med majsstärkelse utrört med vatten. smaka av såsen me salt o peppar.
kärna ur o tärna äpplerna.dela sockerärtorna på längden.lägg kött,lök,äpplen o sockerärter i såsen o koka upp.
servera med rostade rotfrukter eller potatispure

massage till hund

ordentlig massage med jämna mellanrum,också utanför jaktsesången,ger hunden en smidig muskelaratur.
det är lika dant med stretching.resultatet blir en starkare o mer motstondskraftig kropp.där hittar du ingen skillnad
mellan människor o hundars kroppar.orsaker till muskel,led o skelettskador,för lite motion,ensidig träning
dåligt uppvärmd före ansträngning,bara koppel promenader under lågsäsång, bara hårda underlag,som asfalt
och fel matransoner,fel energimängd i fodret.tipps.. lär dig masera hund riktigt,det fins tipps o tareda på,annars
hör med en kunnig persson.

kallrökt hälleflundra med örtägg o permesan

200 g kallrökt hälleflundra, tunt skivad
80 g hyvlad parmesan
1 msk hackad persilja
1 msk hackad basilika
1 msk hackad dill
3 msk philadelphiaost
1 förpackning sallad skott
salt o peppar.
hacka persiljan, basilika o dill.mixa örterna med philadelpiaosten.hyvla parmesanen.forma örtkrämen
 till små ägg. lägg upp hälleflundran på tallrik med lite salladskott o ett örtägg. salt över hyvlad permesan.

rådjursfile med vitpepparchockad gräddsås

4 pers
800 g rådjursytterfile
smör till stekningen
2 dl viltfond
3 dl grädde
2 msk svartvinbärsgele
maizena express ljus
1 dl hel vitpeppar
bryn rådjursfilen runt om krydda med salt o peppar.stek klar i ugn i 150 g ca 10-15 min före tranchering.
såsen.koka upp fånden grädden o gelen, red med maizan express ljus.smaka av med salt o peppar koka ca 5 min
före servering hälls såsen i en mixer, tillsätt vitpeppar, mixa några sekunder, fin smak av vitpeppar.
sila såsen o servera med kokta morötter o broccoli till samt pressad potatis,rårörd lingon eller gele.

baconlindade gåsbröst med gräddkokta grönsaker

4 pers.
2 gåsbröst
150 gbacon
2 dl grädde
1 l blandade grönsaker
skär bröstbitarna på längden.salta, peppra o linda bacon runt köttet o fäst med tandpetare.
bryn köttet försiktigt runt om o efterstek i ungn på låg temp 75-110 grader
till en innetemp på 63 grader.skär grönsakerna i jämna bitar o koka dem i grädde.
skiva upp baconrullarna o servera med grönsaker

tipps på marinader.

färsk annanasjuice blandad med rivet citronskal

cirronskal,krossad vitlök och hackad röd chilipeppar

rött vin,tranbärsjuice o krossade enbär

apelsinjuice,limejuice,krossad peppar ,koriander o hackad röd chilipeppar

rött vin,kanelstång o krossade kryddneijlikor

sherryvinäger, olja, timjan,salvia, o lagerblad

rött vin,rosmarin o mejram

balsamvinäger,olja, timjan,oregano,dragon o dijonsenap

tät björnjakt

litet,litet tipps till nybörjan som frågade.När hund har gått me björn in i tätskogen å ståndar på skadad björn.gå till baka i samma spår en bit, sen ställer du dig visidan av spåret,blir hund jagad går den troligt vis ut i samma spår, då har du större schans från ett sidoskott,om du givetvis inte kommer åt tidigare,inte säker det lyckas jämt. MEN, givetvis skall vi undvika å skadeskjuta i första läget.

sept 2009

tarras har blivit två år. upp till norrland o harva igen.tjabo den anndra hund är tyvär uppe i himlen, så det fick gå med en hund i år,sitter säkert uppe å spanar på oss därifrån,sköt sju älgar, och vi fick skjuta för unghunden tarras en del av dom.vi hade kanonväder. oktober, jaha nu är det dax i gen å fara upp ,har tydligen mer djur att skjuta.blir där en vecka. sen fort hem å jaga.funderar på att skaffa en till hund,bra att ha två så att dom kan få vila lite emellan och om någon blir skadad.hoppas du har det bra där uppe tjabo,hoppas dom har skog uppe i himlen

vildsvins pizzan

400 gputsad vildsvinskött
1 gul paprika
6 körsberstomater
oliver
1 påse  mozzarella
1 vitlöksklyffta
torkad chili
rosmarin
salt
tomatsås

jägarpizzan

400 g puttsad viltkött
200 g kantareller
1 rödlök
1 morot
200 g västerbottenost
timjan
enbär
vitlök
salt o peppar
tomatsås

gråtussen tarras


Om

Min profilbild

Jonny

Blogg listad på Bloggtoppen.se RSS 2.0